Mer om mig

           

 Mer om mig!

Mitt namn är Katarina Rymal och jag bor med mina barn och djur på en gård i Järnboås, en liten by mitt i det natursköna Bergslagen.


Jag kröp redan som liten in i grannens hästhage till fruktansvärt hästrädda mormors stora förfäran, o satt gladeligen där och umgicks med mina fyrfotade vänner. Hästintresset har sedan hållit i sig och som alla andra så hamnade även jag på olika ridskolor osv.


Jag blev snart medryttare och bodde mer eller mindre i stallet och fick min egen sköthäst Collibri, som jag senare köpte loss och som alltid har en speciell plats i mitt hjärta. Jag köpte min första egna häst (utan mammas vetskap) Rasmus, en ohanterad 5-årig ardennervalack som minst sagt blev ett projekt. Efter det följde hästgymnasium med allt vad det innebär, praktik i alla möjliga olika inriktningar, utlandspraktik, tävlingar, resor och mycket mycket mer.


På den tiden var man inte särskilt populär när man red ardenner, dom går ju varken att hoppa eller rida dressyr på ….eller?? År 2005 blev jag tillfrågad om att vara med o fylla upp ryttarplatserna på en kurs, jag hade ingen aning om vad det var för kurs och inte heller vad vi skulle göra, men jag åkte dit och det visade sig vara en kurs i Akademisk ridkonst (vad nu det var), man skulle tydligen rida dressyr utan stöd i handen och driv av skänkeln. Väldigt märklig upplevelse då det var det ända som jag fått lära mig så långt, men vet ni? Det GICK att rida dressyr på min ardenner och ingen skrattade åt oss; det var en magisk känsla att med enkla sitshjälper kunna dansa runt med mitt ”kylskåp”.


Tack vare ”Aha-upplevelsen” blev jag mer intresserad för hästens kropp och hälsa då jag insåg att ridningen inte bara handlade om att rida, både häst och ryttare måste fungera fysiskt och psykiskt så därför läste jag till hästmassör/bodyworker hos Equicare och fler alternativa behandlingskurser har följt samt även en tid på Biologiska yrkeshögskolans hovslagarprogram i Skara. Tyvärr så gick inte livspusslet ihop sig, och jag valde att avsluta utbildningen för den gången och har istället rest runt som fotfolk och ridelev på otaliga kurser för olika instruktörer, varit på flera hanterings/groundwork kurser med olika tankesätt, läst allt som tilltalar och 2013 gick jag Christofer Dahlgrens intensivutbildning 1-4 och 2014 gjorde jag och mitt kallblodstravarsto Strimma groundwork &longe testet för Bent Branderup som kanske kommer följas av fler test i framtiden, vem vet? Jag kommer fortsätta fara runt och både se och rida för fler instruktörer/inspirationer men jag vill också läsa mer om inlärningspsykologi mm. och rikta in mig mer på människan då det nästan alltid är vi som behöver lära oss och inte hästen =)


Det som jag tycker är så spännande och som också är min stora drivkraft är att det alltid finns mer att lära sig, ju mer man tror att man vet så inser man hur LITE man vet egentligen.


För att du ska få ett bättre grepp om mig så kan du här se lite av mina kurser och utbildningar:Utbildningar:

* 2002-2005 Kvinnersta gymnasium Häst och ridprogrammet

* 2006-2007 Hästmassör/Bodyworker utbildning hos Equicare

* 2007-2008 Hästterapikurs på Göteborgs gymnastiska institut

* 2009-2010 Praktik med verksam och utbildad hovslagare

* 2010           Ca 6 mån på Hovslagarprogrammet i Skara

* 2013 Intensivutbildning steg 1-4 hos Christofer Dahlgren

* 2014 Groundwork&longe test för Bent Branderup

* 2015 Intensivutbildning steg 1 hos Rebecca Dahlgren

*2018 Godkänt Väpnarprov för Bent BranderupInstruktörer jag tränat/tränar för:


Christofer Dahlgren   www.horse-vision.se

Carina Eriksson         www.holistiskridkonst.se/

Bent Branderup         www.knighthoodoftheacademicartofriding.eu/

Sabine Oettel             www.akademische-reitkunst.at/

Amie Dahlqvist         

Markus Holst             www.markusholst.com

Hanna Engström       www.ekeskogs-ridingacademy.com

Rebecca Dahlgren    www.horse-vision.se

Robert Rain (elev till Monty Roberts)

Moa Molitor              www.gryning.nuInstruktörer som jag varit fotfolk hos:


Ellen Olfstad

Birgitta Järnåker

Perry Wood

Craig Stevens

Katrin Wallberg

Monika Sanders

Pia Paulsen Hawee

Elise Nilsson

Malin Hellstedt

Marius Schneider

Jossy Reynovet

Camilla Frisel

Mfl.


Övrigt:

2016 har jag och mina hästar fått äran att vara med i Team Horse-vision hos Rebecca och Christofer Dahlgren.

Vill du läsa mer om vad det innebär så finns mer info här:


http://www.horse-vision.se/se/teamhorsevision-vill-du-vara-med--26773258Bad med häst i Yxsjön!